Omgeving

Nijkerk ligt op de rand van de Noordwest Veluwe en de Gelderse Vallei. De stad is genoemd naar de in 1222 gebouwde ‘Nije’of nieuwe Kerk. De Nijkerkse binnenstad biedt een oud centrum met veel winkeltjes en gezellige terrasjes.

Op vrijdag is het extra gezellig als er op het Plein markt is en koopavond in de binnenstad. Een populair festijn in de lente is de ‘boerenmaandag’, dat ondertussen landelijke bekendheid geniet. In de omgeving wisselen bos, heide en polderlandschap elkaar af. In het groen treft u diverse rustieke boerderijen aan. Aan de Westzijde vindt u de polder Arkemheen, een beschermd vogelweidegebied met het stoomgemaal Hertog Reijnout.

Ten noordwesten van de stad ligt het landgoed Oldenaller dat in beheer is bij de Vereniging Natuurmonumenten. Met een camping, stranden en een jachthaven herbergt recreatiegebied Nieuw Hulckesteijn alles wat de toerist zoekt.
Het dorp Hoevelaken en de kleine kernen Nijkerkerveen, Holkerveen, Appel en driedorp maken ook deel uit van de ruim 36.000 inwoners tellende gemeente. In Hoevelaken dragen het Huis te Hoevelaken en het Hoevelakense Bos bij aan het historische gezicht van het dorp.

pag_afb02